HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Velohírek 2008 ősz

2008.10.23. 14:54 drdj

Most csak az újdonságokról tudosítanék. Semmi felesleges szöveg, a képek és a videók magukért beszélnek. Szinte minden héten lehet találni egy újabb modellt a már ismert gyártóktól, illetve újabb arcoktól. Jön tehát:

  • Glyde
  • VeCob
  • Avatar
  • Bricycles
  • Sorcerer IV.
  • Egy furcsaság
  • Velayo

 

GLYDE (új modell!)

Már írt róla az AMBringa is, de ki nem hagynám a jóhír terjesztését én sem. Az Ausztráliában oly népszerű versenyekre készült Bezerk modellek után egy közlekedésre használatos gyönyörűséggel állt elő a nagy kedvenc Greenspeed.


VeCOB (új modell!)

Velocar On a Budget, minimalista és remélhetőleg olcsó megoldás lesz. Ez nem a "majdnem autó", hanem a burkolt bringa fílinges velomobil.

 

AVATAR (új modell!)

A szintán ausztrál Tri-Sled gyártmánya. Már csaknem teljesen töltény formájú (már várom a Bullet elnevezésű sikerterméket), valljuk be gyönyörű és abszolút száguldásra termett.

 

 

BRICYCLE (új modell!)

Egy hangsúlyozottan nem kerékpáros, hanem autóját rendszeresen használó amerikai által tervezett velomobil. Teljesen egyedi kinézettel és sokkal gyakorlatiasabb megoldásokkal. A fő szempont a biztonság és a mindennapos használhatóság. Érdemes a honlapon lévő összes írást elolvasni, tanulhatnának belőle a kicsit elvontabb tervezők is. Magyarországon a rengeteg már bejáratott géppel szemben ezt tartom a legígéretesebbnek.

 

Sorcerer IV (új verzió)

Talán világos, hogy ez a negyedik széria. Az előzőek is pofásak voltak, de az Avatarral most előálló Tri-Sled ezzel is nagyot alkotott. Azonban itt se felejtsük el, hogy ezen modellek alapjai a HPV-versenyekre készült prototípusok!

 

Noname #1 

Ezt a fotót már több helyen is láttam, de még semmit sem hallottam a névről, a szerkezetről magáról.

 

VELAYO (új modell!)

Merész forma, régmúlt korok autóira emlékeztető kinézet és? Kell más? Hagyományos alkatrészekkel szállítják, 30 kg, 285 cm hosszú. Ismét egy "veloautó", több mint egy méteres szélességgel, stabil kanyarodási képességgel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek avatar velomobil velomobile glyde greenspeed vecob bricycle sorcerer velayo

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr86728160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása