HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Modellbemutató 2011. április: Rotovelo, Orca, Mango Sport Red Edition, Alleweder a7, Cab-Bike Cabrio

2011.04.10. 21:35 drdj

Mostantól az eddig velohírek néven futó írások - minthogy nem az aktualitás volt a fő erényük - modellbemutató néven fognak megjelenni. Jöjjön tehát ismét 5 gyönyörűség a nem olyan régmúltból!

Rotovelo
Az ausztrál Tri-Sled megfizethetőnek szánt modellje, 5990 ausztrál dollárért (kb. 1,2 M Ft). Leegyszerűsítették, amennyire csak lehetett, ám még így is bőven a profik (ár)kategóriájába tartozik. Többször írt róla a Recumbentblog, saját blogja is van, illetve a Tri-Sled hivatalos oldalán is találhatók róla információk.

  

Orca, a Versatile utód
Nem igazán tudom, hogy minek köszönhető, de az utóbbi időben egyre több remake-et, remixet adnak el új néven, habár mindannyian tudjuk és látjuk: ez azért nem olyan forradalmi változtatás, hogy egy új nevet kelljen megtanulni. Nekem már a Velomobiel.nl Stadája is gyanús volt, aztán jöttek a Mangók a Plus és a Sport (majd a Red Edition) modellel, miközben például a Waw is többféle kialalkítást kínál egy név alatt. Így tehát nem meglepetés, hogy az Orca egy Versatile-átdolgozás, "szebb, lágyabb, jobb" lett (akárcsak egy öblítőreklámban).


Mango Sport Red Edition
Habár tavaly októberben jártam a Mangókat készítő üzemben, úgy emlékszem, ott épp nem találkoztam eggyel sem. Viszont nagyon dicsérték a fejlesztők, hiszen sikerült valami trendit, valami luxusterméket gyártani. Elsősorban a kis súlyra és a nagy sebességre hegyezték ki a legújabb Mangót, de szinte minden paraméterében jobb a hagyományos verziónál.

 

Alleweder a7
Nem léptek olyan nagyot, mint az a4 és a6 között, ám itt azért szemmel látható különbségekről is beszélhetünk. Először is az átlépési magassága hasonló lett az a7-esnek, mint a klasszikus velóknak (pl. Quest, Mango). Talán karcsúbbnak, sportosabbnak is tűnhet, ugyanis több mint 10 cm-rel keskenyebb az a6-osnál és állítólag gyorsabb is.

 

Cab-Bike Cabin, Cab-Bike Cabrio
Azt kell mondjam, hogy sajnos megújult a Cab-Bike hivatalos oldala. Az előző több nyelvet, rengeteg almenüt tartalmazott és bár egy kicsit átláthatatlan volt, szerettem elveszni az információk tengerében. Most egy csupasz oldalt kapunk, viszont egy (illetve két) új Cab-Bike változatot. Az eddigi verziót átnevezték (már megint egy névváltozás, lásd feljebb) Cabinra, a már trendibben kinéző, de még mindig kádra emlékeztető nyitott modellt pedig Cabrióra. Ugye mindenki látja, hogy az alsó elem ugyanaz maradt, csak a felsőt alakították át? Lehet, hogy én vagyok hisztis, de ÚJ MODELLEKET, FORMÁKAT akarok!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek orca mango alleweder velomobile cab bike versatile rotovelo mango sport red edition modellbemutató alleweder a7 cab bike cabin cab bike cabrio

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr792815458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása