HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Velohírek 2010. február - Pannonrider és delta Velokit

2010.02.13. 12:29 drdj

Új év, új modellek, velomobilok kerülnek bemutatásra, illetve szüntetik meg a gyártásukat. Folyamatosan változik a kínálat, olykor már követni is nehéz, főleg, ha éppen vásárlás előtt állunk – természetesen sokaknak a vételár a legfontosabb szempont, ez határozza meg a „plafont”. Mindenkit bíztatok arra, hogy gondolkozzon el rajta, hogy egy velomobilos konferenciára miért a középkorú és idősebb, igencsak zöld érzelműek (hippik) jöttek el legtöbben? Ez nem csak nekem szúrt szemet, Anti is hangot adott meglepettségének. Fiatalok! Kreatívok! Tegyük még átláthatatlanabbá a palettát, tervezzünk, építsünk, készítsünk, használjunk forradalmi közlekedési eszközöket és szorítsuk le az árukat, hogy minél többek használhassák a velomobilokat!
Az elkövetkező időkben számos fejlesztést fogok bemutatni a közelmúltból. Kezdjük egy magyar modellel, illetve egy olcsóbb megoldással!

 
Pannonrider (új modell)
 
Már régóta figyelem a fejlesztéseket és őszintén szólva nagyon várom a végleges modellt. Az első prototípus egy KMX trike-ra szerelt burkolat volt, napelemmel felvértezve - a hibrid hajtás (nap+emberi erő) a továbbiakra is jellemző lesz. A Széchenyi-futamot is megjárt első prototípus után tavaly az egyik Ambringa túrán egy velomobilosabb kinézetű prototípussal is előálltak, önhordó karosszériával és elektromotorral. Természetesen a végleges változat is a kerékpár kategóriában marad, a segédmotor teljesítménye 250W. Nem mellékesen a fejlesztő cég telephelye kb. 1 km-re található tőlem, valamikor beugrok!
 
 
 
Delta velokit (új változat)
 
A velokit eddig is az egyik legolcsóbb megoldás volt rekumbensünk "velomobilizálására" (Kazinczy követője lennék?…), immáron a delta elrendezésű alapgép is kaphat egy egyszerű és pénztárcakímélő burkolatot. A karosszéria alapanyaga természetesen műanyag, az egész szerkezetet tartó váz pedig alumíniumból készül. Fényvisszaverő csíkokkal, tükrökkel, és két hátsó lámpával segítik a biztonságos közlekedésünket. Ja és az ára (csak a burkolaté, rendelkeznünk kell egy delta trike-kal): 750 amerikai dollár, azaz kb 150.000 Ft, azért mégsem egy vagyon!
 
 
 

Be Seen Wear zászló

A komplett modelleken, burkolatokon kívül szót kell ejtenünk a hasznos alkatrészekről, kiegészítőkről is. Egyből megtetszett a zászló alapötlete, hiszen mind a két szín külön-külön ismerős a különböző láthatósági mellényekről, a fényvisszaverő csík meg alap. Így már csak össze kellett tenni a három hozzávalót és kész is az igencsak feltűnő lobogó. Aki ezt nem veszi észre, az már tényleg nagyon részeg! Mellékesen a magyar rendőrség is nemrégiben cserélte le az egyszínű láthatósági mellényeit sárga-narancssárga kombóra.

 

Írásaim

Amint ígértem, hozzáférhetővé váltak az évfolyamdolgozataim, a Kerékpárosklub tanulmányai között szerepel, mégpedig Győri Viktor név alatt. Igen, ez vagyok én, felfedem titkos énemet DrDj=Győri Viktor, a hír igaz :D A velomobilos konferenciáról szóló másik cikkem is megjelent az [origo] zöld mellékletén, az origo.hu/365 oldalon.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek velomobil velomobile évfolyamdolgozat velokit pannonrider

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr311754473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása