HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Érdekes velomobilos képek 4.

2010.02.14. 17:08 drdj

A velomobil elsősorban közlekedési eszköz, egy ember szállítására való, aki önmaga látja el a motor feladatát is. Csomagtartóval is rendelkezik majd’ mindegyik modell, kisebbel vagy nagyobbal, de igazán nagy terheket célszerű utánfutóval fuvarozni. A karosszéria funkciója nyilvánvaló (kint tartani az esőt és a hideget, csökkenteni a légellenállást), ám lehet, hogy érdemes másképp gondolkozni.

 
A burkolat egy gyönyörű, több négyzetméteres felület, amin kiélhetjük alkotó vágyunkat vagy helyet biztosíthatunk más alkotásainak, már amennyiben a reklám alkotásnak számít. A karosszéria kiváló felület a hirdetéseknek egy rendkívül feltűnő közlekedési eszközön, ennek értékesítése kiváló módszer a velomobil vételárának ellensúlyozására. No persze nem szabad akármit a velóra pingál(tat)ni, előnyben kell részesíteni a társadalmilag hasznos célok elérésére törekvő cégek, szervezetek hirdetéseit. (WAW)
 
 
Az utánfutó sem feltétlenül csomagszállításra való, és a veló állandó kinézetéhez sem kell hozzányúlni, hogy reklámozni tudjunk. Ha jól értem, a plakáton a kerékpár kivilágításának fontosságára hívják fel a figyelmet. Erre érdemes felületet áldozni! (Quest)
 
 
Persze nem kötelező a burkolatban is pénzszerzési lehetőséget látni, lehet az csak egyszerűen szép, ötletes. Itt nyer értelmet a „hogy kerül a csizma a velomobilra” kifejezés! (Quest)
 
 
Volt már szó a blogon kétszemélyes velókról, szerepelt a duo-Quest is, ez azonban merőben új elképzelés! Csakúgy, mint a tandembicikliken, egymás mögött ül a két kerékpáros és vélhetően a hátsó is tudja hajtani a gépet. (Alleweder)
 
 
Ezt nem lehet kihagyni! Egy velonyúl, az igazi velonauta! Ez egy négykerekű szerkezet, ami nagyban hasonlít az ausztrál Glyde modellre, a négy kerék pedig a szintén Greenspeed által készített Bezerket idézi. Reálpesszimistáknak ez egyszerűen egy nyúl a répában, de az ő véleményükre nem adunk! (mondjuk Glyde)
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: képek quest velomobil alleweder velomobile glyde for two

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr501757713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása