HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

VELOHÍREK 2009 március

2009.03.05. 22:54 drdj

Bár a bolygónak nincs minden részén télutó, a gyártók többsége az északi féltekén található és igencsak küzd az időjárás viszontagságaival. Mondhatni, a legtöbben téli álmukat alusszák - már ami a kommunikációt illeti -, abban azonban teljesen biztos vagyok, hogy közben igenis folyik a fejlesztés a jégcsapok árnyékában. Amíg a válság és a tél okán híján vagyunk az újdonságoknak, nézzünk vissza a tavalyi évre, hátha maradt még pár infó a spájzban!

  • Tandem Quest
  • Velomobile for two
  • Aergo
  • Megújult honlapok
  
Igen, jelentem, maradt! Ilyen a tandem Quest ötlete. Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy a gépkocsihasználók jelentős része általában egyedül utazik az autóban? Ennek ellenére egy pluszhely azért mindig jól jöhet. A mopedautók is általában kétszemélyesek. Egy velomobilban is jól jön a társaság, hiszen a karosszéria (és főleg a tető) teljesen elzár a külvilágtól, így a velünk együtt túrázó velós/bringás egy szavunkat sem fogja érteni menet közben. Sőt, akár olyat is szállíthatunk magunk mellett, aki nem akar vagy nem tud tekerni. Bár még tandembringán nem ültem, de mindenképpen jobb úgy beszélgetni, ha az illető mellettünk foglal helyet (akár a bringóhintóknál).

 
A recumbent-gallery.eu úgyszintén nemrég adott hírt egy áramvonalas autóra már nagyban hasonlító, kétszemélyes velomobilról. Mind a négy kereke 26”-os, két ember hajthatja és akkumulátorral is rendelkezik a világítás és egyéb elektromos berendezések ellátására. Nem tudom, nálunk hogyan fogadnák a rend éber őrei és a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenőrei ezt a járművet mondjuk Budapest útjain. Mindenesetre Valenciában kölcsönözhető, például 24 órányi időtartamra 35 Euróért.
 
 

Az Aerolope tervezőjének újabb műve az Aergo project, ami szépen és lassan, de halad. Az RBR blogján mindig beszámolnak a fejlesztésekről, azonban saját bevallásuk szerint is le vannak maradva. Jó magas a szerkezet, így remélhetőleg a SUV és a SAV volánja mögül is kitűnik legalább egy része a velomobilnak. Fontos tudni, hogy ez is egy tadpole trike-ra szerelhető burkolat, egylőre egy Catrike Traillel tesztelik. Természetesen BionX-szel is elérhető, száguldás közben pedig jól jön a nagy szélvédő. Legutóbb már visszapillantó tükröket is kapott és hogy ne csak okos legyen, hanem szép is: nagyon tetszetős a kerékborítása.


 

Végül pedig lássunk néhány új/megújult honlapot. A nemrég feltűnt Milan már saját, kétnyelvű oldallal rendelkezik, a Greenspeed is létrehozott egy saját részleget az igen nagy népszerűségnek örvendő Glyde velomobilnak, az oszták Bike Revolution a Leitra átdolgozott változatát, a saját készítésű Thunderstorm velót költöztette új helyre.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: hírek quest velomobil velomobile aergo for two thunderstorm

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr38984321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: JOGIQ 2009.05.30. 16:33:49

MopedautókGondolom, hogy már mindenki találkozott ilyen járművel az utakon. Olyan mint egy autó, ketten lehet benne utazni, de hatósági jelzés nélkül vesznek részt a közúti forgalomban (nem a quadra gondolok). Ezeknek a járműveknek a jogi helyzete...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása