HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Hírek 2007.02.20.

2008.02.20. 18:55 drdj

Időközönként jelentkezni fogok egy ehhez hasonló hírcsokorral, amelyben beszámolok az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről, illetve arról, hogy milyen újdonságokat találtam az interneten, milyen programok várhatóak a közeljövőben.

 

Bár az idő a fűtött, meleg szobából nagyon szépnek, tavasziasnak tűnik, kimenni tekerni azért még nincs nagy kedvem annak ellenére, hogy már elérhető az idei MTB versenynaptár és lassan el kéne kezdenem az edzést, hiszen már március 22-én akár rajthoz is állhatok. Hátha valamelyik őrült barátom elkísér, bár ők később szoktak felébredni téli álmukból… Amúgy a versenynaptáron kívüli, csak később kihirdetett B kategóriás versenyeket is kedvelem, általában jók a tapasztalataim velük kapcsolatban (Cegléd Maraton, Tisza-tó Maraton). Életem első versenye egy XC viadal volt Gödöllőn, de azóta csak MTB maratonokra járok, jobban fekszik a hosszabb táv. Nem mintha bármi bajom is lenne az XC versenyekkel, múltkor néztem mélyen magamba, hogy miért is NEM járok ilyenekre. Hát nem tudom, lehet, hogy idén próbálkozom egy földrajzilag közelebb lévővel.

S hogy a velomobilok felé tereljem a szót, bár nem teljesen friss a hír, de ELKÉSZÜLT a VELOMOBIL.LAP.HU. Azt hiszem, elárulhatom, hogy én vagyok a szerkesztője, s a január 31-ei indulás óta már jópár linkkel bővült is az oldal. Ennek hatására egyre több helyre lesz belinkelve a blog, sokan vesznek fel társlapnak. Az új lap új ismeretségeket is hozott, felvettem a kapcsolatot Murlával, aki azóta maga is blogíró lett, valamint Joó Antallal, aki máris ajánlott pár oldalt, amit érdemes megnézni. Joó Antal jóvoltából egy újabb modellel bővült a velomobilos adatbázisom, a Wega velomobil ha nem is a legszebb, de mindenképpen egy okos próbálkozás. Az AMBringabolt blogján pedig olvashatunk a sajátkészítésű velomobillal kapcsolatos fejlesztésekről, trikeokról és egyéb fekvőbringás témákról.
 

Ami pedig a jelent és a jövőt illeti, aki élőben is szeretne különleges kerékpárokkal, fekvőkkel, velomobilokkal találkozni, ott a helye a III. fekvőkerékpáros találkozón, illetve a az áprilisban megrendezésre kerülő SPEZI-n. A 7végén pedig mindenkinek ott kellett volna lennie a STOP szmog tüntetésen, hogy élhetővé váljon Budapest, bármilyen közhelyesen is hangzik (jobb lenne ezt simán kijelentő módban használni).

 

Végül, aki még ki van éhezve fekvős információra, az látogasson el a Bikemag fórum Rekumbensek topikjába, ahol akár az én hozzászólásaimmal is találkozhat…:D S aki maga is velokit rendszerben gondolkozik és szeretne olcsón hozzájutni a fő alkotórészhez, magához a fekvőkerékpárhoz, az nézzen szét a Sun Cycles-nél. Lehet, hogy én is őket választom majd egyszer…

 

A blogon pedig nemsokára jön az első igazi velomobilos cikk, amelyben megismerkedhettek magával a velóval, a főbb típusaival. A jövőben pedig kitárgyalásra kerülnek a fő meghajtási módok (persze az emberi erőn kívül), egyes modelleket részletesen bemutatok, a velokittel részletesebben foglalkozok majd és persze szó lesz az alkatrészekről, kiegészítőkről.

1 komment

Címkék: hírek verseny velomobil wega velomobile

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr72347512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homa 2008.03.23. 14:34:05

Írjá még mostmár ;)
süti beállítások módosítása