HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Velohírek 2010. május - Challenger, Strada, Sinner Mango+, Sinner Mango Sport, Tripod, Interceptor

2010.05.28. 19:00 drdj

Egy bekezdésnyi összefoglaló álljon itt az idei évről: túl vagyunk a szokásos különlegeskerékpáros eseményeken, a SPEZI-n és a Széchenyi futamon, beindult a kerékpáros szezon, egymást érik a versenyek és egyéb kerékpáros rendezvények. Talán idénre jutottunk el oda, hogy tényleg lehetetlen mindenhol ott lenni és szinte minden hétvégén komoly fejtörést okoz, hogy melyik szakág rendezvényeit látogassuk.
Egyelőre az én működésem sem elég látványos, bár ilyen mélységben még sosem merültem el a velomobilhasználat rejtelmeiben, illetve ennyire jól nem láttam át az interneten fellelhető – talán még nagyjából követhető mennyiségű - velós szakirodalmat, oldalakat. Sajnos továbbra is „king without a crown”, szabadfordításban „velónélküli velós” vagyok, de talán ebből is lesz valami. Szabadidőm nagy részét továbbra is a kerékpáros témák fogják kitölteni, azaz közlekedéssel és technikai újdonságokkal kapcsolatos hírek böngészése, túrákon való részvétel, bringás megmozdulások látogatása, illetve az imádott velomobilokkal való bármiféle kapcsolat keresése.

Folytatódjon a modellbemutató, mégpedig a legfrissebb velókkal! A klasszikusnak számító Cab-Bike vagy Alleweder gyártói ugyanúgy rengeteg energiát fektetnek a fejlesztésbe akárcsak a mindössze két „replikát” készítő Bike-revolution.at. Ugye jól gondolom, hogy a vásárlót a minél nagyobb választék és a minél alacsonyabb ár vonzza? A SPEZI-n is ismét sok újdonságot mutattak be, illetve az ismerős burkoltbringákat is egyre több, egyre tökéletesebb változatban sorakoztatták fel.
 
  • Challenger
  • Strada
  • Sinner Mango+, Sinner Mango Sport
  • Tripod
  • Interceptor

 

Challenger (új modell)

Kezdjük a legutóbb bemutatott burkolattal! Hiszen nem is komplett velomobilról beszélünk, hanem az Ice gyártotta háromkerekűekre felszerelhető karosszériáról. Ugye, hallottunk már valami hasonlóról? Igen, a kanadai Velomobiles.ca is készített az Ice trike-okra való burkolatot, mégpedig a nagyon pofás Borealist. Tegye fel a kezét, aki rájött, hogy az említett kanadai gyártó két modelljének nevét összeolvasva mit kapunk! Aurora Borealis = sarki fény, pontosabban északi fény. Ilyen gyönyörű fényjelenségeket produkál:

 

Ugye milyen jól mutatna egy ilyen minta például a Challenger burkolatán! Eddig még nem találkoztam brit veló- vagy burkolatgyártóval, az Oceancycles az első, aki próbálkozik és reménykedik a sorozatgyártásban. Az árról egyelőre nincs információm, de az biztos, hogy otthon összeszerelhető szettként is rendelhető lesz. Véleményem szerint eddig talán ez a legpofásabb kinézet elölről.

 
 
 
 
Strada (új modell)
 
Miután a Sinner fekvőbringákat is készítő groningeni céghez került a Mango gyártása, a Velomobiel.nl a Quest mellé beállított egy újabb húzónevet: a Stradát. Egyértelműen és jólláthatóan a Mango alapjaira épült, ám igen sok energiát fektettek a súlycsökkentésbe. A legutóbbi hírek szerint 6950 Eurós alapárért cserébe 30 kg alatti gépet kaphatunk. Az még kérdés, hogy mennyivel lesz 30 kiló alatt, hiszen például a Waw legkönnyebb verziója, a Raw mindössze 24 kilót nyom, a pénztárcánkat viszont 9200 Euróval tesz könnyebbé.
 
 
 
 
Sinner Mango+, Sinner Mango Sport (új változatok)
 
A már korábbiakban ismerős „klasszik” Mango és a Mango+ között valószínűleg csak az a bizonyos + jel a különbség, legalábbis elsőre nem lehet nagy változást észrevenni. A Mango Sport egy könnyített változat, ezért 460 Euróval többet kell fizetnünk az alap verzióhoz képest (5490 és 5950 Euró). Mind a burkolaton, mind az alkatrészeken súlyt spóroltak, a Shimano országúti versenyszettjeiből válogattak.
 
 
 
 
 
 

Tripod (új modell)

A portlandi Columbia Cycle Works örvendeztette meg a nagyérdeműt egy viszonylag olcsó, ám annál butább kinézetű új modellel. Beépített elektromotorral rendelkezik, mégpedig egy 500W teljesítményűvel, számos európai országban ez már jogsiköteles kategória (nálunk is). Az alkatrészeket nem nagyon akarják felfedni a honlapjukon, lehet, hogy még ők sem tudják, mii lesz a végeredmény :D
 
 
 
 
Interceptor (új modell)
 
A Bike-Revolution.at háza táján készülődik valami: egy mindennapi használatra való, ám kifejezetten gyors veló építésén dolgoznak. Bár elsősorban nem a magyar piacra készítik, mindhárom kerék 60 mm-es rugóutat kapott. Az első képekről is látható egy részlet, ami a jellegzetessége lehet: a kerekek a karosszérián kívül helyezkednek el, de kaptak külön burkolatot (a Leitráról lehet ismerős).
 
 
A képek forrása:

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek challenger mango velomobil tripod velomobile interceptor strada mango sport mango plus

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr202030747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása