HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

VELOHÍREK - 2008. augusztus 12.

2008.08.12. 14:09 drdj

Olyan sok újdonság gyűlt össze, mióta utoljára írtam, hogy több adagban szolgálom fel a híreket. Kezdjük a legizgalmasabb dologgal, azaz új modellekkel, frissítésekkel vagy éppen rég elfeledett, de figyelemre méltó gépekkel. Már-már kezdtem temetni a www.velomobiling.com-ot (ami a legfontosabb alapoldal velomobilos körökben), ugyanis elég régóta nem frissítették, amikor egyszercsak egy nem is akármilyen hírgyűjteménnyel frissült a weboldal: a 2008-as újdonságokat szedték egy csokorba. Természetesen van átfedés az ő híreik és az én találataim között, de olyan is akad, amit én külön kiemelnék. Tehát aki a teljes összefoglalóra vágyik, látogasson ide.
 

MILAN (újdonság)

Egy teljesen új modellel kezdeném, amelynek egy ideig még a nevét sem tudta az érdeklődő közönség, bár már egy videoklipben is szerepelt. A Milan formája olyan, mintha a veló vezetőjének térdétől felpúposodott volna a burkolat. S hogy ne legyen olyan nehéz elképzelni, íme egy fotó és a videoklip:
 




TEAM (újdonság)

Kanadában sem tétlenkednek és egy Cab-Bike alapjaira épülő, klasszikus formájú velomobilt alkottak: a TEAM-et. Az elején, a tesztek alatt fehér színben még elég jellegtelennek tűnt, de a VADiúj festése nagyon VAD! Persze, nem a festése számít, de azért elég sokat dobott rajta. A tulajdonságai közül kiemelném, hogy nem teljesen fedett, az ajtaja olyan koporsószerűen oldalra nyílik és felsőkormányos.



ALASKA VELOMOBILE

Ha már Észak-Amerikánál tartunk, érdemes egy pillantást vetni az egyszerűnek kinéző, de különleges megoldásokat felvonultató Alaska Velomobile-ra. A legszembetűnőbb talán a fejet körülvevő plexiburkolat, így egyben kapjuk az első-hátsó szélvédőt és az oldalablakokat. A másik specialitása a kormányzással elmozduló, kerekeket is befedő burkolat, amely megoldással csak igen ritkán lehet találkozni (pl. Leitra, de ott nem a testben található a két első kerék).

 

GREEN-GO VELOCAR

Az előző Alaska Velomobile-hoz hasonlóan a Green-Go is megrekedt egyelőre a prototípus szintjén és a bétaverziója mondhatni kezdetleges kinézetű. E velomobilnál azonban már-már kabriós szélvédővel találkozhatunk, több éves tesztelése pedig igencsak hűvös helyen folyik (New Hampshire), így a szélsőséges időjárásra biztosan ki lesz képezve.

 

 

THE ROCKET

Az Alaska Velomobile-hoz több dologban is hasonlító modell nem csupán egy újdonságot tartogat. Egyrészt a szokatlan kinézete, másrészt pedig a kanyarban bedőlő (lean-steer) hátsó kerekei okán érdemes egy pillantást vetni rá. Akit érdekelnek egyéb, kanyarban bedönthető és ezáltal jóval stabilabban manőverezhető gépek, érdemes ellátogatnia a klasszikus Tripendót is tartalmazó oldalra. Ez pedig az egyetlen The Rocket trike születését részletesen boncolgató szájt.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: hírek milan team velomobil alaska velomobile green go velocar the rocket

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr10612511

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aigouwu8.Cc 2018.06.06. 17:34:22

A remarketing az online célzás gyilkosa? - Onlinemarketing blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása