HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Folytatódik... illetve elkezdődik a veloépítés (legyen csak trike...)

2011.01.24. 20:59 drdj

Újabb fázisához érkezett a velomobil építése: elhatároztuk, hogy megépítjük. Illetve maradjunk annyiban, hogy építünk egy trike-ot és valamilyen sátorszerű burkolatot fog kapni. A sok tervezgetés és agyalás helyett inkább belevágunk, aztán menet közben szedjük fel a tudást. Egyre több az ismerős, a hozzáértő, a szerszám a közelünkben, így hamarosan következhet az első lépés. Aztán a második és a többi, mígnem eljutunk a kerékfelfogatásokhoz, a kormányzáshoz - úgy érzem, ott fogunk egy kis szünetet tartani. Az első és második lépés az anyagbeszerzés: elsőként egy gyönyörű 10e HUF körüli összteleszkópos csodát szerzünk be (tele "használható" alkatrészekkel), majd a csövek kiválasztása és megvétele következik. Alapból sajnálok egy biciklit szétflexelni, de nem vész el az anyaga, csak átalakul - és ebben a tudatban megnyugodhatok. Meg azt is mondhatnánk, hogy ez nem bicikli, csak ipari hulladék. No de csak nem fogom csúfolni a saját alapanyagomat! Amúgy meg van három bringa itthon, meg a lila kemping, de valahogy azokon mégsem szeretném a szerelést gyakorolni. Ezen a szépségen viszont bátran fogom bármelyik menetet elnyalni :D

 
 

Ja, lehet, hogy az Atomic Zombie (Warrior tadpole trike) tervét használjuk fel némi módosítással.

3 komment

Címkék: építés trike velomobil velomobile

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr142608321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg1965 2011.02.05. 10:39:17

Sziasztok!

Én 10 éve építettem egy trike-ot, de a z első hoszabb próbautamon elütött egy pancser tyúk.
Azóta sajna, nem volt ídőm újracsinálni a járgányt, de van jópár alkatrészem.
Ha érdekel benneteket, írjatok egy mailt.
bagoistvan65 kukac gmail pont com

Üdv:

Öreg

CsGergo 2011.06.05. 09:39:58

Juj,ilyen bicajom volt nekem is,egy ipari hulladék volt az egész!Lofty márkájú volt.Első nap leesett a pedál,a sarkamon egy jókora sebet okozva.A kormánya egy év után rozsdásodott,a "minőségi" krómozás alatt.A teleszkópot állíthattam világba, a rugó nem nyúlt tovább,csak lötyögött a teleszkópon.Széthullott az egész,akármennyire vigyáztam rá és karban tartottam,hiába.Lehet a Te bringádon nem fogod észrevenni,de az enyémen a két kerék nem egy,hanem két nyomom futott,olyan szépen el volt új korába a váz csavarodva.A marokváltó is hamar széthullott.Szóval mindenképp alkalmas arra hogy a flexkorong darabjaira szedje!:)

drdj · http://drdj.blog.hu 2011.06.08. 12:45:02

Nem is jók másra ezek a "hulladéklerakó-szökevények" csak hogy az ember jól szétflexelje őket. Bár az alkatrészeket fel akarjuk használni, lehet, hogy azokat is jobb lesz minél előbb valami használhatóra cserélni. Ám az egész építésben talán nem is a trike része lesz a legnehezebb (hiszen konkrét tervet tudunk felhasználni és van jó sok tapasztalt ember), hanem a rá való burkolat megalkotása fog komoly fejtörést okozni. De érdemes csak itt oldalt megnézni a fotókat: az érzés mindenért kárpótolni fog!
süti beállítások módosítása