HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Velohírek 2010. március - WeatherVelo, Turanga, Aerocruiser, Fa velomobil, X-vector

2010.03.17. 12:09 drdj

Őszintén hittem, hogy lesz rá időm és energiám, hogy minden újonnan felbukkanó és régről előkerült velomobil fejlesztést, prototípust bemutassak. Szerencsére abszolút reménytelen a helyzet, szinte minden országban van pár lelkes vállalkozó, aki otthon vagy a műhelyében fejleszt egy újabb modellt, illetve a már jól bejáratott gyártók sem tétlenkednek. Így most a tavalyi év (utólag is bocs), illetve a közelmúlt újdonságait lehet látni, több adagban, egy képpel, linkkel, alapadatokkal. A hagyományos modellbemutató sem fog elmaradni, de csak a kiválasztottak kapnak kiemelt figyelmet.

  • WeatherVelo
  • Turanga
  • AeroCruiser/Aerotour
  • Fa velomobil
  • X-vector


WeatherVelo (új modell)

A WeatherVelóval, illetve a Turangával a velomobil konferencián találkoztam először Koppenhágában. Azóta nincs róluk semmi hír. A WeatherVelót a Cabriovelo alapjait felhasználva építik.

 


Turanga (új modell)

A konferencián elsőre nagyon furcsa volt hallani az előadót, aki annak ellenére, hogy láthatóan indiai származású (ez nem rosszindulatú megjegyzés!), inkább középamerikai kiejtéssel szólt a nézőkhöz. Kép még nincs a prototípusról, de nagyon lelkesnek és profinak tűnt a fiatalember, érdemes figyelni rá. Nem mellesleg a „fiatalember” minősége sem utolsó szempont, mert szinte a konferencián több középkorú-idősebb embert lehetett látni, mint a *** párt gyűlésén… (azért igen fiatalosak voltak az öregfiúk-öreglányok, szerencsére sokáig koptatják ők még az aszfaltot!

 


AeroCruiser / AeroTour (új modellek)

Már régebbről ismerős a forma, talán azért, mert a Blue Sky Design-nal együtt készül a karosszéria. A honlapjuk puritán, ám rendszeresen frissítik, érdemes néha megnézni. Az elnevezés attól függ, hogy melyik Terra Trike rekumbensre kerül a burkolat (Cruiser/Tour).

 


Fa velomobil (Wooden Velomobile)

Természetes. Gyönyörű. Luxus.

 

X-vector

Ha nem tévedek, eddig pár helyen ez a megoldás Vector néven futott, X nélkül. Elsőre látható, hogy versenyzésre termett a kicsike, itt nyer valódi értelmet a FEKVŐbringa meghatározás (a többiben inkább ülünk).

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek velomobil hpv velomobile weathervelo turanga aerocruiser aerotour x vector wooden velomobile

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr991846672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása