HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

4kerekű kerékpárok

2009.02.03. 19:49 drdj

Ugye egy velomobil általában háromkerekű. Vagy kettő és akkor streamliner. De négy is lehet? Miért ne? A Greenspeed egyik versenyre tervezett négykerekűje után egy nagyobb kitérőt teszünk a már-már, illetve már autók kategóriájába. Úgyhogy kivételesen három helyett legyen ki mind a négy kerekünk és lássuk a lábmunkát…

 
Egy ötletes, hajtást nélkülöző rombolóval már találkozhattunk egy korai New World Disorderben (már a 9. résznél tartunk és úgy érzem nem sikerül tartani a színvonalat), a CarvX azonban már nem csak a mindkét irányban lejtő lejtőn megy le, hanem akár fel is :DD Ráadásul kanyarban bedőlős kerekekkel, profi felfüggesztéssel, és fekvős hajtással.
 
 
 
Ausztráliában és Új-Zélandon számos versenyt rendeznek emberi erővel hajtott és otthon készült/profi járművek számára. A legegyszerűbb, csupán egy hajlított fémlemezzel burkolt fekvőkerékpártól kezdve a több szponzorral rendelkező, aerodinamikai szakemberekkel felvértezett csapatig minden megtalálható az összejöveteleken. A Greenspeed ezt nem reklámozta agyon, de a Reflex 700/Greenspeed velomobil a bukókeretével egy nagyon tetszetős próbálkozás volt (részben ennek az utódja lenne a Glyde), több generációt is megélt.
 
 
 
Nemrégen meglepve tapasztaltam, hogy a Humancar honlapja nem elérhető. Ez hogy lehet – kérdeztem magamtól, aztán megérkezett a válasz: új oldallal és új modellel álltak elő. A régebbi videókon csak pár őrültet lehetett látni egy fémkereten gurulni, mostmár azonban egy tűrhető karosszériát is kapott. Érdemes figyelemmel kísérni a modell további sorsát!
 
 
 
A videó tartalma mélyen ironikus. Könyörgöm, ez nem követendő példa! Ez csak egy vicc. Ezeket mind a gyengébbek kedvéért írtam, remélem mindenkinek elsőre leesik, hogy a „bunkó autós” egy négykerekű bringával száguldozó lányka.
 
 

 

2 komment

Címkék: közlekedés kerékpár velomobil hpv greenspeed négykerekű

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr88920922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homa 2009.02.15. 14:09:05

Nagyon vicces videó, bár jobban tudám követni, mit mond a kislány.. De az az ember, aki húzza a széket maga után... az a poén szerintem csak nekem jött le :D

drdj · http://drdj.blog.hu 2009.02.17. 17:13:09

@homa: Na hadd tudjuk meg mi is, honnan jött a széketmagautánhúzóemberes poén...

Nem tudsz angolul? :D A kiscsaj mondanivalója egyértelmű :)
süti beállítások módosítása