HTML

DrDj kerékpáros és velomobilos blogja

Velomobilok minden mennyiségben, továbbá némi városi közlekedés, kerékpáros témák.

Velomobil modellgyűjtemény

Velohírek 2008 december

2008.12.31. 17:31 drdj

Idén utoljára jelentkezem hírekkel, minthogy december 31-e van, ezt nem nehéz megígérni. Szerencsére 2008-ban rengeteg újdonság jelent meg, ezen blog hasábjain is többször (1, 2, 3) számoltam be a sikeres és kevésbé sikeres próbálkozásokról. Remélem, jövőre is hasonlóképpen növekszik a velókedvelők tábora, illetve végre sikerül a tényleges sorozatgyártást is beindítani, amivel jelentősen csökkenhet a kiskereskedelmi ár. Mindenkinek kerékpározásban gazdag új évet kívánok, járjon akár egy, kettő, három vagy akár négy keréken!

 

Mint arról a Bentrideronline is hírt adott, a Goblin Motors a már meglévő GoblinAero mellett egy újabb, klasszikusabb vonalvezetésű modellel is előrukkolt az év végére, egyelőre Goblin Speedy a neve, azonaban szívesen fogadják a találó ötleteket. Még egyik sem kapható kereskedelmi forgalomban, az Aero 2009 februárjától, a Speedy nyártól érhető el. Az előbbirre elsőre nem használtam volna a velomobil megnevezést, a delta felépítés és a magasított burkolat igen szokatlan kinézetet kölcsönöz neki. Alapból hajtást segítő Honda motorral érkezik, valamint a teljes világítás (indexestül) motorkerékpáros alkatrészekből áll.

 
 

A Speedy tadpole felépítésű és HPV versenyeken fejlesztették, akárcsak az ausztál Tri-Slednél. Egyelőre nem tették közzé a részletes leírását, azt ígérik, hogy alkalmasabb lesz az átlagnál erősebb testfelépítésű embereknek is, valamint jobban lehet használni mindennapi közlekedésre.

 

 

Az Alleweder a6-os modelljét már korábban bejelentették, ám még nem sok információ, tapasztalat jelent meg róla. Az biztos, hogy a korábbiakkal ellentétben nem fémből, hanem üvegszál erősítésű műanyagból készül a burkolat és a dizájn is népszerűbb lehet. 4695 euróért 5 év garanciát vállal a gyártó, természetesen pénztárcánkat tovább terhelhetjük Rohlhoff agyváltó és egyéb kiegészítők vásárlásával.

 
 

A Fietser.be házatáján pedig a nagy elhatározásból csak egy kisebb, ám mégis jelentős lépés lett. Sajnos a várva-várt Bries velomobil (nem összetévesztendő a Leiba Brise-zel) gyártását leállították, anyagi okokra hivatkozva. Bár úgy tudom, négy darab elkészült belőle és boldog tulajdonosokra is talált, azonban a gyártó inkább a WAW továbbfejlesztésén dolgozik gőzerővel.

  

A B-WAW az eredeti változat könnyített változata. Szinte minden részén javítottak a vízállóságtól kezdve a csomagtér növelésén át a színválaszték bővítéséig. Akár 26, 4 kg össztömeggel meg lehet úszni, így könnyebb a hegymászás.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek velomobil alleweder velomobile bries waw goblinaero goblinspeedy

A bejegyzés trackback címe:

https://drdj.blog.hu/api/trackback/id/tr39850649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása